Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

InBev: Αυξάνει την προσφορά για την ανταγωνίστρια SABMiller

Σε τρίτη προσφορά προχώρησε η InBev για τη SABMiller, αναθεωρώντας σε 42,15 στερλίνες ανά μετοχή. Η προηγούμενη προσφορά έδινε στην εταιρία αξία σχεδόν 65 δισ. στερλίνες.

InBev: Αυξάνει την προσφορά για την ανταγωνίστρια SABMiller

Η ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev αύξησε την προσφορά της προκειμένου να αγοράσει τη δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, SABMiller, σε 42,15 στερλίνες ανά μετοχή σε μετρητά. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί συνολικά σε 92,3 δισ. ευρώ (68 δισ. στερλίνες), σύμφωνα με τους Financial Times.

Η εταιρία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η αναθεωρημένη πρόταση θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ελκυστική για τους μετόχους της SABMiller, αφού, σύμφωνα με την ίδια, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για εκείνους.

Όπως ανακοίνωσε η SABMiller, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας θα συνεδριάσει επισήμως ώστε να εξετάσει την νέα προσφορά όταν αυτό θα είναι εφικτό και από εκεί και πέρα θα γνωστοποιήσει την απόφασή της.

Πριν την τελευταία αναθεώρηση στην προσφορά, η InBev είχε προχωρήσει σε δύο προηγούμενες προσφορές για την ανταγωνίστριά της, με τη δεύτερη να ανέρχεται στις 40 στερλίνες ανά μετοχή και να της δίνει αξία σχεδόν 65 δισ. στερλίνες. Η SABMiller απέρριψε και τις δύο αυτές προσφορές, αφού -όπως τόνισε και στη σημερινή της ανακοίνωση- θεώρησε πως υποτιμούν σημαντικά την εταιρία, τις προοπτικές της και τη δυνατότητά της για ανάπτυξη, καθώς και πως η InBev προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την πρόσφατη πτώση της μετοχής της.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο ισχυρότερος μέτοχος της SABMiller τόνισε σε ξεχωριστή του ανακοίνωση την Τετάρτη πως είναι ικανοποιημένος με την τελευταία προσφορά, «πιέζοντας» τη διοίκηση της ζυθοποιίας να δεχθεί τη νέα προσφορά.

Πάντως, η WSJ επισημαίνει πως σύμφωνα με τους βρετανικούς κανονισμούς, η InBev θα πρέπει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου να ανακοινώσει επισήμως τη «σταθερή της πρόθεση» να προχωρήσει στην προσφορά για τη SABMiller, καθώς και να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες.

Η εφημερίδα τονίζει πως η InBev υπογράμμισε ότι η προσφορά της Τετάρτης δεν αποτελεί σταθερή πρόθεση, υπονοώντας ότι δεν είναι βέβαιο πως θα πραγματοποιηθεί τελικά μια προσφορά, το οποίο ανέφερε και η SABMiller στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v