Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απέφυγε την απεργία 40.000 εργαζομένων η Fiat Chrysler

Μία απεργία θα έκοβε το σερί 66 μηνών της εταιρίας στην αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα θα επηρέαζε τη διαπραγματευτική ισχύ του σωματείου στις General Motors και Ford. Τα μέλη του UAW θα δώσουν την τελική τους ψήφο την Παρασκευή.

Απέφυγε την απεργία 40.000 εργαζομένων η Fiat Chrysler

Απέφυγε την απεργία 40.000 εργαζομένωνη η Fiat Chrysler, η οποία έφτασε σε δοκιμαστική συμφωνία με το σωματείο United Auto Workers (UAW). Η διαπραγματευτική επιτροπή του σωματείου δήλωσε μέσω του ιστότοπού του πως πέτυχε «σημαντικά οφέλη» με τη συμφωνία αυτή και αναμένει την τελική ψήφο την Παρασκευή, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε τη συμφωνία χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Μία απεργία τέτοιου μεγέθους θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στην παραγωγή της Fiat Chrysler, η οποία έχει σημειώσει αύξηση στις πωλήσεις στις ΗΠΑ για 66 συνεχόμενους μήνες, ενώ φέτος διανύει τον καλύτερο χρόνο της σε παραδόσεις εδώ και παραπάνω από μία δεκαετία.

Επιπλέον, μία απεργία των εργαζομένων της Fiat Chrysler θα είχε αρνητικές συνέπειες για το σωματείο, το οποίο δε θα μπορούσε να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τις General Motors και Ford Motor που θα μπορούσαν να αποδώσουν πιο προσοδοφόρες συμβάσεις.

«Αυτά είναι καλά νέα, γιατί δε θέλουμε να απεργήσουμε αν δεν είμαστε αναγκασμένοι», τόνισε ο Charles Bell, πρόεδρος του σωματείου, προσθέτοντας πως «είναι μία συμφωνία με την οποία οι άνθρωποί μου μπορούν να διαπραγματευτούν, είναι καλά νέα».

Τα μέλη του United Auto Workers που εργάζονται στη Fiat Chrysler είχαν το δικαίωμα να απεργήσουν για πρώτη φορά από το 2009, οπότε μια χρεωκοπία οδήγησε στη δημιουργία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το σωματείο σπάνια έχει κηρύξει απεργίες κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ οι δύο τελευταίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν το 2007, στη General Motors για δύο ημέρες και στην Chrysler για έξι ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v