Ιαπωνία: Πτώση 5,7% στις παραγγελίες μηχανημάτων τον Αύγουστο

Η επιβράδυνση στην Κίνα υπονομεύει τα σχέδια των εταιριών για νέες επενδύσεις. Η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 1,2% το β' τρίμηνο. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας και ο πρωθυπουργός επιμένουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά με μέτριο ρυθμό.

Ιαπωνία: Πτώση 5,7% στις παραγγελίες μηχανημάτων τον Αύγουστο

Απροσδόκητη πτώση στις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού σημείωσε η Ιαπωνία τον Αύγουστο, σύμφωνα με το MarketWatch. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας την Πέμπτη πρόκειται για την τρίτη μηνιαία πτώση, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα υπονομεύουν την πρόθεση των εταιριών για νέα επένδυση.

Οικονομολόγοι που είχαν συμβουλευτεί η Wall Street Journal και ο Nikkei, ανέμεναν αύξηση της τάξης του 2,7%.

Τα στοιχεία αυτά έπονται έρευνας της Τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία κατέδειξε ανάπτυξη στην επένδυση το τρέχον έτος, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα παγκοσμίως και τη βραδυκίνητη ανάπτυξη στην κατανάλωση των νοικοκυριών.

Πάντως, παρότι το ΔΝΤ έχει μειώσει τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη στα πλέον αδύναμα επίπεδα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, τόσο η Τράπεζα της Ιαπωνίας όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε επιμένουν στην άποψή τους πως η οικονομία θα εξακολουθήσει να ανακάμπτει -αν και με μέτριο ρυθμό- κυρίως λόγω των εταιρικών κερδών που αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ και του χαμηλού ποσοστού της ανεργίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του MarketWatch, η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 1,2% κατά το δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v