Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Sony έτοιμη να ξεφορτωθεί τη δισκογραφική μονάδα

Το 50% που της ανήκει από τη Sony/ATV σκέφτεται να πουλήσει η Sony. Η συνολική αξία της εταιρίας εκτιμάται στα 2 δισ. δολάρια. Το άλλο 50% ανήκει στους κατόχους της περιουσίας του Michael Jackson.

Η Sony έτοιμη να ξεφορτωθεί τη δισκογραφική μονάδα

Την πώληση του μεριδίου στη δισκογραφική μονάδα Sony/ATV Music Publishing εξετάζει η Sony. Η εταιρία ενεργοποίησε τον περασμένο μήνα μία ρήτρα του συμβολαίου με το συνιδιοκτήτη της -δηλαδή τους κατόχους της περιουσίας του Michael Jackson-, η οποία επιτρέπει στο ένα μέρος να εξαγοράσει το ποσοστό του άλλου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το MarketWatch.

Η Sony/ATV, η μεγαλύτερη εταιρία μουσικών εκδόσεων στον κόσμο, ανήκει κατά 50% στη Sony και 50% στους κατόχους της περιουσίας του αστέρα της ποπ που απεβίωσε το 2009. Ο Michael Jackson και η Sony είχαν από κοινού τη Sony/ATV από το 1995.

Ο κατάλογος της εταιρείας περιλαμβάνει τα δικαιώματα στα περισσότερα τραγούδια των Beatles, καθώς και άλλα διαφόρων γνωστών παγκοσμίως καλλιτεχνών, από το Marvin Gaye και τους Rolling Stones μέχρι την Taylor Swift και τον Calvin Harris.

Σε αντίθεση με το τι ισχύει για τις δισκογραφικές εταιρίες, οι οποίες απλά διανέμουν ηχογραφήσεις, οι μουσικοί εκδότες έχουν στην κατοχή τους δικαιώματα σε στίχους και μελωδίες, γεγονός που τους επιτρέπει να τα παραχωρούν για πολλούς σκοπούς.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα του MarketWatch, άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας εκτιμούν την αξία της Sony/ATV περίπου στα 2 δισ. δολάρια και επισημαίνουν πως η διαδικασία δεν αποτελεί δημοπρασία και εξαρτάται από τις άμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο