Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Βill Gross μήνυσε την Pimco

Ο ιδρυτής της Pimco κατηγορεί στελέχη της εταιρείας ότι δολοπλόκησαν εναντίον του. «Η ανάρμοστη, ανήθικη και άτιμη συμπεριφορά τους πρέπει να αποκαλυφθεί» σημειώνεται στην μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν την Πέμπτη δικηγόροι του Bill Gross.

O Βill Gross μήνυσε την Pimco

Ο Bill Gross μήνησε την Pimco και την μητρική Allianz Se για «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια», υποστηρίζοντας πως μια ομάδα «δολοπλόκων» στελεχών τον έδιωξε αδικαιολόγητα από την θέση του CIO.

«Υποκινούμενοι από μια δίψα για εξουσία, απληστία και μια επιθυμία να βελτιώσουν την δική τους οικονομική θέση και φήμη εις βάρος των επενδυτών και της αξιοπρέπειας τους, μια ομάδα διευθυντών της Pimco δολοπλόκησε για να οδηγήσει τον ιδρυτή Bill Gross εκτός της Pimco ώστε να πάρουν, χωρίς αποζημίωση, το ποσοστό του Gross από τα κέρδη της Pimco» σημειώνεται στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι δικηγόρου του κ. Gross σε δικαστήριο της Καλιφόρνια την Πέμπτη.

«Πρέπει να αποκαλυφθεί τώρα η ανάρμοστη, ανήθικη και άτιμη συμπεριφορά τους» τονίζεται.

Αντίγραφο της μηνυτήριας αναφοράς βρίσκεται στην κατοχή του Bloomberg.

Η μήνυση παρουσιάζει μια λεπτομερή καταγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στην αποχώρηση του κ. Gross στις 26 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, μια κίνηση που ταρακούνησε τις αγορές ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v