Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Glencore: «Κόβει» το 4% της παγκόσμιας παραγωγής ψευδαργύρου

Η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρία στον κόσμο στην εξόρυξη ψευδαργύρου, διευκρίνισε πως η μείωση θα περικόψει περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας παραγωγής της.

Glencore: «Κόβει» το 4% της παγκόσμιας παραγωγής ψευδαργύρου

Στην προσπάθεια να αντέξει τις αδύναμες τιμές στα εμπορεύματα, η Glencore ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα κόψει 500.000 τόνους από την παραγωγή ψευδαργύρου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% της παγκόσμιας παραγωγής, σύμφωνα με το Reuters.

Η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρία στον κόσμο στην εξόρυξη ψευδαργύρου, διευκρίνισε πως η μείωση θα περικόψει περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας παραγωγής της, κυρίως από ορυχεία της Αυστραλίας όπου θα χαθούν 535 θέσεις εργασίας, αλλά και από επιχειρήσεις σε Νότια Αμερική και Καζακστάν.

Η κίνηση αυτή θα μειώσει την παραγωγή της εταιρίας κατά 100.000 τόνους το τέταρτο τρίμηνο. Με βάση προηγούμενες προβλέψεις η Glencore ανέμενε παραγωγή ψευδαργύρου μεταξύ 1,52 και 1,57 εκατ. τόνων φέτος.

«Παραμένουμε θετικοί σχετικά με τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη παραγωγή ψευδαργύρου, μολύβδου και ασημιού, ωστόσο υιοθετούμε μία προληπτική προσέγγιση διαχείρισης της παραγωγής μας, ανταποκρινόμενοι στις τρέχουσες τιμές», ανέφερε η εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v