Σε εθελούσια ανάκληση προχωρά η αυστραλιανή VW

Περίπου στα 100.000 εκτιμά τα οχήματα που έχουν επηρεαστεί η αυστραλιανή μονάδα. Προχωρά σε εθελούσια ανάκληση, ενώ οι αρχές ερευνούν το αν οι καταναλωτές παραπλανήθηκαν και αυστραλιανό δικηγορικό γραφείο σκέφτεται να κάνει ομαδική αγωγή.

Σε εθελούσια ανάκληση προχωρά η αυστραλιανή VW

Η αυστραλιανή μονάδα της Volkswagen, η οποία αύξησε την εκτίμησή της για τον αριθμό των οχημάτων που έχουν επηρεαστεί από το πρόσφατο σκάνδαλο σε περίπου 100.000, αποφάσισε να προχωρήσει σε εθελούσι ανάκληση όλων των αυτοκινήτων, σύμφωνα με το Reuters.

Αν και η μονάδα δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα, το πρακτορείο αναφέρει πως μάλλον η διαδικασία θα συμπέσει με τα σχέδια της κεντρικής μονάδας που θα ξεκινήσει την ανάκληση μέχρι και 11 εκατ. οχημάτων παγκοσμίως τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, η αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή έχει ξεκινήσει έρευνα ώστε να διαπιστώσει αν οι καταναλωτές παραπλανήθηκαν. Ταυτόχρονα, το δικηγορικό γραφείο Maurice Blackburn εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ομαδική αγωγή για τις χαμένες αξίες μεταπώλησης.

Η μονάδα τόνισε πως έχει ενημερώσει τις αυστραλιανές αρχές για την ανάκληση, ενώ πρόκειται να ενημερώσει γραπτώς και όλους τους ιδιοκτήτες. Έχει επιπλέον δημιουργήσει έναν ιστότοπο για τους πελάτες της, προκειμένου να μπορούν να βλέπουν αν τα οχήματά τους είναι ανάμεσα σε εκείνα που έχουν επηρεαστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v