Η SABMiller διπλασιάζει τον στόχο για περικοπές δαπανών

Η βρετανική ζυθοποιία προσπαθεί να αποφύγει την εξαγορά και να συσπειρώσει τους μετόχους γύρω από την απόφασή της και να αποδείξει την αξία της. Στοχεύει σε μείωση δαπανών, βελτιστοποίηση πόρων και αύξηση του μεριδίου της στην αγορά.

Η SABMiller διπλασιάζει τον στόχο για περικοπές δαπανών

Διπλασίασε τον στόχο για περικοπή των δαπανών της η SABMiller, καθώς προσπαθεί να συσπειρώσει τους μετόχους γύρω από την απόφασή της να απορρίψει την τελευταία προσφορά της InBev, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική ζυθοποιία την Παρασκευή, τα ετήσια κέρδη για τους 12 μήνες μέχρι τον Μάρτιο του 2016 θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 430 εκατ. δολάρια και μάλλον θα αγγίξουν το 1,05 δισ. μέχρι το 2020. Η εταιρία προηγούμενα ανέμενε περίπου 800 εκατ. δολάρια σε ετήσια κέρδη μέχρι το 2018, σύμφωνα με σχέδια που ανακοίνωσε τον Μάιο του 2014.

«Η πρόσφατη δήλωση συναλλαγών μας, τόνισε την επιταχυνόμενη ανάπτυξή μας στο δεύτερο τρίμηνο», επεσήμανε ο Alan Clark, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. «Άλλο ένα βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας είναι να οικοδομήσουμε μία παγκοσμίως ολοκληρωμένη οργάνωση, προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε τους πόρους, να κερδίσουμε σε μερίδιο αγοράς και να μειώσουμε τα κόστη», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η περικοπή των δαπανών θα πραγματοποιηθεί κυρίως μέσω προμηθειών και επίσης από την πιο αποτελεσματική παραγωγή και διανομή.

Στόχος της SABMiller είναι να αποδείξει τη μεγαλύτερη αξία της, συγκριτικά με εκείνη που υπονοεί η αναθεωρημένη προσφορά της InBev και η οποία, σύμφωνα με τη SAB, «υποτιμά σημαντικά» τη ζυθοποιία. Πάντως, η InBev τόνισε την Πέμπτη πως οι επενδυτές της βρετανικής εταιρίας θα έπρεπε να πιέσουν το διοικητικό της συμβούλιο να διαπραγματευτεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v