Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Standard Chartered: Προς την έξοδο 1.000 υψηλόβαθμα στελέχη

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο εχεί πληγεί από την κρίση στις αναδυόμενες και θέλει να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση ενόψει των stress tests. Αλμα 4% πραγματοποιεί η μετοχή μετά την πληροφορία για τις περικοπές θέσεων εργασίας.

Standard Chartered: Προς την έξοδο 1.000 υψηλόβαθμα στελέχη

H Standard Chartered μπορεί να κόψει ως και 1.000 θέσεις υψηλόβαθμων στελεχών, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που στάλθηκε στο προσωπικό.

Όπως μεταδίδει το BBC, η κίνησε από τον CEO, Bill Winters, έχει σαν στόχο την περικοπή του κόστους.

Η τράπεζα αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα μετά την χρηματοπιστωτική κρίση και ορισμένες θέσεις δεν είναι πλέον απαραίτητες, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο BBC. Η επιβράδυνση στις αναδυόμενες οικονομίες και η κατάρρευση τις τιμές των εμπορευμάτων ασκούν πλήξει την Standard Chartered και η διοίκηση θέλει να ενισχύσει την εικόνα του ισολογισμού της ενόψει των stress tests της Τράπεζας της Αγγλίας που θα εστιάσουν στην έκθεση στις αναδυόμενες. 

«Εχουμε λάβει ήδη δράσεις για να μειώσουμε τα επίπεδα της διοίκησης και το αποτέλεσμα είναι ότι θα έχουμε 25% λιγότερα υψηλόβαθμα στελέχη» ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωση.

Ο κ. Winters ενημέρωσε το προσωπικό στο σημείωμα ότι περίπου το ένα τέταρτο των ανώτατων manager, θα αποχωρήσουν. Περίπου 4.000 βρίσκονται στις θέσεις αυτές.

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο απασχολεί συνολικά 88.000 ανθρώπους. Ο αριθμός τους έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση, από 44.000 το 2015.

Η μετοχή της τράπεζας πραγματοποιεί άνοδο 4%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v