Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Η ΕΚΤ μπορεί να αυξήσει το QE αν χρειαστεί

Η χαμηλότερη ανάπτυξη στις αναδυόμενες οικονομίες δημιουργεί νέους κινδύνους στις προοπτικές της ευρωζώνης, προειδοποίησε ο Μάριο Ντράγκι. Kάλεσε τις υπερχρεωμένες χώρες να είναι σε επιφυλακή για τον αντίκτυπο από μια αύξηση στο κόστος δανεισμού

Ντράγκι: Η ΕΚΤ μπορεί να αυξήσει το QE αν χρειαστεί

Η επιβράδυνση των αναδυόμενων οικονομιών και η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων δημιουργούν νέους κινδύνους για την οικονομία της ευρωζώνης, που ίσως πρέπει να αντιμετωπιστούν με την προσαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«Η χαμηλότερη ανάπτυξη στις αναδυόμενες οικονομίες δημιουργεί νέους κινδύνους στις προοπτικές της ευρωζώνης» ανέφερε ο κ. Ντράγκι σε ανακοίνωση για την ετήσια συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Λίμα.

Ωστόσο ό ίδιος τόνισε πως η ευρωζώνη παραμένει ανθεκτική και ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί στο τέλος του έτους.

Υπό το φως των νέων κινδύνων που έχουν αναδυθεί στην παγκόσμια οικονομία παρακολουθούμε προσεκτικά όλα τα νέα στοιχεία, σημείωσε ο κ. Ντράγκι. Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στην διάθεση της, προσαρμόζοντας το μέγεθος, την σύνθεση και την διάρκεια του προγράμματος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ιταλός τραπεζίτης κάλεσε τις χώρες να είναι σε επιφυλακή για τον αντίκτυπο από μια αύξηση στο κόστος δανεισμού, ειδικά όσες έχουν υψηλό χρέος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v