Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: Ως και $8,3 δισ. η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Η Credit Suisse σχεδιάζει να προχωρήσει στην αύξηση μετά την παρουσίαση της νέας στρατηγικής της στους επενδυτές, αργότερα αυτόν τον μήνα. Ο νέος CEO σχεδιάζει να ενισχύσει την θέση της τράπεζας στην Ασία και να περικόψει την επενδυτική τραπεζική.

Credit Suisse: Ως και $8,3 δισ. η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Ο νέος CEO της ελβετικής τράπεζας Tidjane Thiam εξετάζει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ως και 8 δισ. ελβετικά φράγκα (8,3 δισ. δολάρια), ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Η Credit Suisse σχεδιάζει να προχωρήσει στην αύξηση μετά την παρουσίαση της νέας στρατηγικής της στους επενδυτές, αργότερα αυτόν τον μήνα, πρόσθεσε μια από τις πηγές διευκρινίζοντας ότι η τράπεζα δεν έχει πάρει ακόμα τελική απόφαση για το ποσό.

Ο κ. Thiam, που ανέλαβε την θέση του CEO τον Ιούλιο, θα παρουσιάσει την νέα στρατηγική στις 21 Οκτωβρίου. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει πως σχεδιάζει να κατευθύνει περισσότερους πόρους στο wealth management και να ενισχύσει την θέση της τράπεζας στην Ασία, περιορίζοντας παράλληλα την επενδυτική τραπεζική.

Την στρατηγική αυτή έχει ακολουθήσει και η UBS.

Επενδυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Goldman Sachs, υπολόγισαν ότι η τράπεζα μπορεί να αντλήσει ως και 5,4 δισ. ελβετικά φράγκα.

Οι πιο αυστηρές κεφαλαιακές απαιτήσεις, τα δικαστικά έξοδο και η μελλοντική πορεία που θα ακολουθήσει η τράπεζα θα καθορίσουν το μέγεθος οποιασδήποτε κεφαλαιακής αύξησης, ανέφεραν σε σημείωμα τους αναλυτές της UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v