Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΕ προειδοποιεί τις αερογραμμές για τους ρωσικούς πυραύλους

Αν και η αρμόδια υπηρεσία δε συνέστησε την ακύρωση των πτήσεων, προειδοποίησε για τις πτήσεις πάνω από το Ιράν, το Ιράκ και την Κασπία. Κάποιες εταιρίες δεν προσαρμόστηκαν, λόγω περιορισμένων πληροφοριών.

Η ΕΕ προειδοποιεί τις αερογραμμές για τους ρωσικούς πυραύλους

Για πιθανό κίνδυνο στις πτήσεις πάνω από το Ιράν, το Ιράκ και την Κασπία Θάλασσα προειδοποίησε η αρμόδια αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις αερογραμμές, λόγω των ρωσικών πυραύλων που εξαπέλυσε η χώρα κατά συριακών στόχων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας προειδοποίησε την Παρασκευή μέσω του ιστότοπού του σχετικά με τους κινδύνους από τους ρωσικούς πυραύλους, αν και δεn συνέστησε την ακύρωση των πτήσεων.

Μετά την προειδοποίηση, η Air France ανακοίνωσε πως προχώρησε σε κάποιες προσαρμογές, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η εταιρία ήδη δεν πετάει πάνω από την Υεμένη, την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Η Lufthansa, από την άλλη, δεν έχει κάνει καμία αλλαγή στις πτήσεις της και δεν βλέπει την ανάγκη να προσαρμοστεί αυτή τη στιγμή, δεδομένων των περιορισμένων διαθέσιμων πληροφοριών, όπως δήλωσε ο Thomas Jachnow, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας μεταφορών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η προειδοποίηση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας έρχεται καθώς Ολλανδοί ερευνητές ασφαλείας σχεδιάζουν την Τρίτη να δημοσιεύσουν έκθεση σχετικά με την κατάρριψη της πτήσης MH17 των Malaysian Airlines πάνω από την Ουκρανία πέρυσι, οπότε σκοτώθηκαν 298 επιβάτες. Η Ουκρανία και άλλες χώρες υποστηρίζουν πως οι αποδείξεις οδηγούν σε πύραυλο που εκτόξευσαν φιλορώσοι αυτονομιστές, τη στιγμή που η Ρωσία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή και έχει υποστηρίξει πως ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε το σκάφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v