GE: Πούλησε χρηματοοικονομικές μονάδες στην Wells Fargo

Η συμφωνία είναι μέρος του σχεδίου που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο για την πώληση στοιχείων ενεργητικού 200 δισ. δολαρίων της GE Capital. Αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

GE: Πούλησε χρηματοοικονομικές μονάδες στην Wells Fargo

Η GE πραγματοποίησε ένα ακόμα βήμα για την συρρίκνωση του χρηματοοικονομικού της βραχίονα.

Η αμερικάνικη εταιρεία ήρθε την Τρίτη σε συμφωνία για την πώληση της μονάδας εμπορικών δανείων και μίσθωσης στην Wells Fargo.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η πώληση περιλαμβάνει στοιχεία ενεργητικού 32 δισ. δολαρίων και 3.000 υπαλλήλους. Αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Ο CEO της GE, Jeff Immelt, έχει βάλει σαν στόχο την παραγωγή του 75% των κερδών της εταιρείας από την βιομηχανική της μονάδα.

Η συμφωνία είναι μέρος του σχεδίου που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο για την πώληση στοιχείων ενεργητικού 200 δισ. δολαρίων της GE Capital, όπως είναι γνωστός ο χρηματοοικονομικός βραχίονας της εταιρείας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της WSJ, η GE βρισκόταν σε συζητήσεις με την Wells Fargo για αρκετούς μήνες. Η Wells Fargo ήθελε αρχικά να αγοράσει το σύνολο τού χρηματοοικονομικού βραχίονα, αλλά η GE αρνήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v