Περικοπές στους part time εργαζόμενους εξετάζει η VW

Η αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να αντισταθμίσει τα κόστη του σκανδάλου, το οποίο όπως εκτιμούν οι αναλυτές μπορεί να στοιχίσει στη VW μέχρι και 35 δισ. ευρώ. Οι περικοπές αναμένεται να μειώσουν τις δαπάνες μέχρι και κατά ένα δισ. το χρόνο.

Περικοπές στους part time εργαζόμενους εξετάζει η VW

Τη μείωση του προσωρινού προσωπικού της εξετάζει η Volkwagen, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντισταθμίσει τα κόστη που έχουν προκύψει από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος του συμβουλίου, δηλαδή μίας ομάδας εκπροσώπων των εργαζομένων της εταιρίας, τόνισε πως θα υποστηρίξει τις προσπάθειες να διασφαλιστούν οι προσωρινές θέσεις εργασίας, αλλά γνωρίζει πως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας συζητά «άλλα σενάρια».

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η προοπτική των επιπέδων της στην απασχόληση και τις πωλήσεις είναι απρόβλεπτες, ενώ την Παρασκευή ανακοίνωσε χαμηλότερες αποστολές το Σεπτέμβριο, τόσο για τη βασική της μονάδα, όσο και για τον όμιλο των 12 μαρκών συνολικά.

«Αν η απασχόληση μειωθεί προσωρινά, ο περιορισμός των εργάσιμων ωρών θα είναι μια λογική επιλογή», υπογράμμισε η Volkswagen, προσθέτοντας πως το εκτελεστικό συμβούλιο κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει τις θέσεις.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, η VW ανακοίνωσε πως θα περικόψει μέχρι και ένα δισ. ευρώ το χρόνο από τα επενδυτικά της σχέδια στο μεγαλύτερο τμήμα της. Στο μεταξύ, κάποιοι αναλυτές έχουν εκτιμήσει πως το σκάνδαλο θα κοστίσει στην αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι και 35 δισ. ευρώ σε επισκευές οχημάτων, ρυθμιστικά πρόστιμα και αγωγές.

Παράλληλα, τρεις πηγές που επικαλείται αλλά δεν κατονομάζει το Reuters, ανέφεραν μιλώντας στο πρακτορείο πως η VW είχε δημιουργήσει πολλές εκδοχές της επίμαχης συσκευής που ρύθμιζε τις εκπομπές ρύπων, υπονοώντας μία «πολύπλοκη απάτη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v