Στο μικροσκόπιο των αρχών ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας

Δημοσίευμα της εφημερίδας Il Fatto Quotidiano ανέφερε πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ingazio Visco και άλλοι επτά άνθρωποι ερευνώνται για τον ρόλο τους στην κατάρρευση και στη συνέχεια πώληση της Banca Popolare di Spoleto.

Στο μικροσκόπιο των αρχών ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας δεν γνωρίζει κάποια δικαστική έρευνα που να αφορά την Banca Popolare di Spoleto (BPS), δήλωσε στο Reuters πηγή της Κεντρικής Τράπεζας, σχολιάζοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο διοικητής της τράπεζας ερευνάται για συναλλαγές του με την BPS.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Il Fatto Quotidiano ανέφερε πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ingazio Visco και άλλοι επτά άνθρωποι ερευνώνται για τον ρόλο τους στην κατάρρευση και στη συνέχεια πώληση της Banca Popolare di Spoleto, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ένοχοι, ή ότι θα απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες εναντίον τους.

Το 2012 η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας αποφάσισε να θέσει την BPS υπό ειδικό καθεστώς διαχείρισης, καθώς από έρευνα που διενεργήθηκε αποκαλύφθηκαν «σοβαρές ανωμαλίες και μεγάλες απώλειες κεφαλαίων» στην τράπεζα. Στη συνέχεια, η BPS εξαγοράστηκε από τη μικρότερη ιταλική τράπεζα Banco di Desio e della Branza. Πέρυσι, ιταλικό εφετείο αποφάσισε πως η απόφαση που έλαβε το 2013 το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών να θέσει υπό ειδικό καθεστώς την BPS ήταν λάθος, λέγοντας πως δεν θα έπρεπε η απόφαση αυτή να είχε βασιστεί μόνο στις συμβουλές της Τράπεζας της Ιταλίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v