Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσάρτηση στη Ρωσία θέλει η Νότια Οσετία!

Ο πρόεδρος της Νότιας Οσετίας έχει ήδη ενημερώσει για τα σχέδιά του για δημοψήφισμα έναν από τους στενότερους συμβούλους του Βλαντιμίρ Πούτιν. Άνγωστη η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Προσάρτηση στη Ρωσία θέλει η Νότια Οσετία!

Δημοψήφισμα παρόμοιο με αυτό της Κριμαίας αναφορικά με την προσάρτησή της στη Ρωσία σχεδιάζει η αποσχισθείσα από την Γεωργία Νότια Οσετία, κίνηση που ενδέχεται να επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Κρεμλίνου με τη Δύση, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας, Λεονίντ Τιμπίλοφ, ανέπτυξε το σχέδιό του στον Βλάντισλαβ Σουρκοφ, έναν από τους στενότερους συμβούλους του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η σημερινή πολιτική πραγματικότητα είναι τέτοια που πρέπει να κάνουμε την ιστορική επιλογή μας και να επανενωθούμε με την αδελφική Ρωσία ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την επιτυχία της Δημοκρατίας μας και του λαού μας για πολλούς αιώνες», ανέφερε ο Τιμπίλοφ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

«Το δημοψήφισμα, για το θετικό αποτέλεσμα του οποίου δεν αμφιβάλω, θα μας επιτρέψει να ενώσουμε τον λαό μας», συμπλήρωσε.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία για το δημοψήφισμα, ενώ ο Τιμπίλοφ τόνισε πως η απόφαση για τις επόμενες κινήσεις μετά το δημοψήφισμα θα πρέπει να συμφωνηθούν με το Κρεμλίνο.

Γεωργία και Ρωσία πολέμησαν το 2008 για τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία ενώ, μετά το τέλος του πολέμου, η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία και των δυο αυτών περιοχών –αν και η ανεξαρτησία τους δεν έχει αναγνωριστεί από τις περισσότερες χώρες του κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v