Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aldi και Lidl: Ο πόλεμος τιμών συνεχίζεται στη Βρετανία

Οι πωλήσεις τόσο του Lidl, όσο και του Aldi στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 18% μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ερευνήτρια εταιρία Kantar Worldpanel. Πρόκειται για ποσοστό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Aldi και Lidl: Ο πόλεμος τιμών συνεχίζεται στη Βρετανία

Αυξάνουν ρυθμούς οι δύο γερμανικές εταιρίες Aldi και Lidl, καθώς ο πόλεμος τιμών συνεχίζεται στα βρετανικά σουπερμάρκετ. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο εταιρίες επιτάχυναν την πορεία τους στη βιομηχανία του σουπερμάρκετ στη Βρετανία τους τελευταίους τρεις μήνες.

Οι πωλήσεις τόσο του Lidl, όσο και του Aldi αυξήθηκαν κατά 18% μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ερευνήτρια εταιρία Kantar Worldpanel. Πρόκειται για ποσοστό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Η επιτάχυνση της ανάπτυξης των δύο εταιριών έχει πλήξει άλλες εταιρίες, όπως οι Tesco και Asda του Wal-Mart, που έχουν δει το μερίδιο αγοράς τους να διαβρώνεται από τις γερμανικές Aldi και Lidl. Οι Tesco και Asda, οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες στη Βρετανία, σημείωσαν την πιο απότομη πτώση στις πωλήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Ο πόλεμος τιμών στα σουπερμάρκετ δεν δίνει σημάδια πως θα σταματήσει», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Fraser McKevitt της Kantar Worldpanel. «Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, το Lidl άγγιξε νέο υψηλό σε μερίδιο αγοράς», πρόσθεσε.

Τα μεγαλύτερα σουπερμάρκετ της Βρετανίας εξακολουθούν να προσαρμόζουν την προσφορά τους για να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό. Ωστόσο, οι πωλήσεις της Tesco έπεσαν κατά 1,7% τους μήνες αυτούς, ενώ το Asda εμφάνισε πτώση 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v