Η BP υπογράφει συμφωνίες με κινεζικές εταιρίες ενέργειας

Συνεργασίες με δύο κινεζικές εταιρίες ενέργειας ξεκινά η BP. Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν διεθνείς συνεργασίες, επιχειρήσεις λιανικής και άλλες εμπορικές συναλλαγές. Η εταιρία περιμένει αρκετά δισ. δολάρια από τις νέες συνεργασίες.

Η BP υπογράφει συμφωνίες με κινεζικές εταιρίες ενέργειας

Σε συμφωνία με κινεζικές εταιρίες ενέργειας προχώρησε η BP, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη σύμφωνα με το MarketWatch. Οι συμφωνίες οριστικοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Ξι Ζινπίνγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε η BP, έχει μπει σε ένα πλαίσιο συμφωνίας για στρατηγική συνεργασία με την κρατική εταιρία πετρελαίου CNPC. Η κίνηση αναμένεται να προσθέσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικές εμπορικές συναλλαγές, στην επιχείρηση της εταιρίας στην Κίνα.

Η στρατηγική συνεργασία περιλαμβάνει πιθανές ευκαιρίες που αφορούν σε σχιστολιθικό φυσικό αέριο και μελλοντικές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης καυσίμων στη χώρα, καθώς και άλλες διεθνείς συνεργασίες. Εκτός των συνόρων της Κίνας, οι BP και CNPC συνεργάζονται ήδη στην περιοχή εξόρυξης πετρελαίου Rumaila, στο Ιράκ.

Ταυτόχρονα, η εταιρία υπέγραψε συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την κρατική κινεζική εταιρία Huadian, το μεγαλύτερο παραγωγό ενέργειας της χώρας με χρήση φυσικού αερίου, ώστε να την προμηθεύει με υγροποιημένο φυσικό αέριο ποσότητας μέχρι και ενός εκατ. τόνων το χρόνο για τα επόμενα 20 χρόνια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της BP, πρόκειται για συμφωνία αξίας 10 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v