Norwegian Air: Συμφωνία 5 δισ. δολαρίων με τη Boeing

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά αεροσκαφών 787 μεσαίου μεγέθους, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της την Πέμπτη η εταιρία.

Norwegian Air: Συμφωνία 5 δισ. δολαρίων με τη Boeing

Η Norwegian Air Shuttle συμφώνησε την αγορά 19 αεροσκαφών Boeing 787, τα οποία αξίζουν περισσότερα από πέντε δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Η νορβηγική αεροπορική εταιρία διπλασιάζει τον Dreamliner στόλο της, με την προοπτική να καταστήσει τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων πιο επικερδή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά αεροσκαφών 787 μεσαίου μεγέθους, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της την Πέμπτη η εταιρία με έδρα το Φόρνεμπου της Νορβηγίας. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2017.

«Οι υπολογισμοί μας είναι ξεκάθαροι», τόνισε σε συνέντευξή του ο Bjoern Kjos, διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Air. «Πρέπει να έχουμε καινούρια αεροπλάνα. Οι μεταφορείς χαμηλού κόστους που βγάζουν χρήματα, έχουν μόνο νέα αεροσκάφη, όχι παλιά. Αυτή είναι μόνο η αρχή», επεσήμανε.

Η Norwegian Air προσπαθεί να εφαρμόσει ένα από τα πιο φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια της βιομηχανίας, καθώς είναι σίγουρη πως τα 787 θα της επιτρέψουν να έχει εξαιρετικές επιδόσεις στην αγορά δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων, στην οποία οι προκάτοχοί της, όπως η Laker Airways, έχουν αποτύχει.

Πάντως, οι μετοχές της εταιρίας, η οποία ανταγωνίζεται τη Ryanair στα δρομολόγια μικρών αποστάσεων, έπεσαν κατά 8,9% αφού ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v