Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούερτο Ρίκο: Κίνδυνος «ανθρωπιστικής κρίσης»

Το Κογκρέσο πρέπει να δώσει στο Πουέρτο Ρίκο τα εργαλεία για να αναδιαρθρώσει το χρέος του, να αυξήσει την στήριξη μέσω του Medicaid και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Πούερτο Ρίκο: Κίνδυνος «ανθρωπιστικής κρίσης»

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι το Πουέρτο Ρίκο είναι αντιμέτωπο με ανθρωπιστική κρίση αν δεν υπάρξει βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σε ομιλία που έδωσε στο Κογκρέσο. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Αντόνιο Βάις τόνισε ότι χωρίς δράση από το Κοκγρέσο, η κρίση του Πουέρτο Ρίκο μπορεί να κλιμακωθεί και επανέλαβε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης Ομπάμα δεν συνιστούν «διάσωση» για το νησί της Καραϊβικής. 

Ο ίδιος παρουσίασε τα βασικά σημεία σχεδίου που δημοσίευσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας ότι το Κογκρέσο πρέπει να δώσει στο Πουέρτο Ρίκο τα εργαλεία για να αναδιαρθρώσει το χρέος του, να αυξήσει την στήριξη μέσω του Medicaid και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο