Γαλλία: Άνοδος του PMI τον Οκτώβριο

Η κινεζική επιβράδυνση δε φαίνεται να επηρεάζει τη γαλλική ανάκαμψη. Αυξημένη δραστηριότητα τόσο στις μεταποιήσεις όσο και στις υπηρεσίες, ανέβασε το δείκτη PMI τον Οκτώβριο. Οι εταιρίες ωστόσο συνέχισαν τις περικοπές σε θέσεις εργασίας.

Γαλλία: Άνοδος του PMI τον Οκτώβριο

Επιταχύνθηκε η δραστηριότητα στο γαλλικό ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έρευνα του Markit που δόθηκε την Παρασκευή, όπως τονίζει το Reuters. Τα ευρήματα υπονοούν πως η αδυναμία κατά την περίοδο του καλοκαιριού ήταν σύντομο φαινόμενο και πως σημειώνεται ανάκαμψη.

Η προκαταρκτική ανάγνωση του PMI για τις μεταποιήσεις αυξήθηκε σε 50,7 τον Οκτώβριο από 50,7 το Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση στο 50,2.

Η δραστηριότητα στον κυρίαρχο τομέα των υπηρεσιών επίσης διέψευσε τις εκτιμήσεις για επιβράδυνση, με το δείκτη PMI για τις υπηρεσίες να ανεβαίνει στο 52,3 τον Οκτώβριο από 51,9 το Σεπτέμβριο.

Αυτό ώθησε το μέσο όρο των δύο στο 52,3 από 51,9 το Σεπτέμβριο, το οποίο υπονοεί πως η κινεζική επιβράδυνση δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ανάκαμψη της Γαλλίας.

«Η ανάπτυξη στην παραγωγή του γαλλικού ιδιωτικού τομέα σταθεροποιήθηκε ελαφρώς τον Οκτώβριο, υποστηριζόμενη από την αυξανόμενη δραστηριότητα τόσο στις υπηρεσίες όσο και στις μεταποιήσεις», τόνισε ο Jack Kennedy, οικονομολόγος του Markit.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στην απασχόληση, οι εταιρίες εξακολούθησαν τον Οκτώβριο να μειώνουν το προσωπικό τους, αν και σε οριακούς ρυθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v