Ελβετία: Δίκη για την υπόθεση Madoff ξεκινά τον Δεκέμβριο

Η δίκη του επικεφαλής του feeder fund που διοχέτευε χρήματα στον Bernie Madoff θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη. Ο Manuel Echeverria κατηγορείται για κακοδιαχείριση κεφαλαίων των πελατών του. Ο Bernie Madoff εκτίει ποινή κάθειρξης 150 ετών στις ΗΠΑ.

Ελβετία: Δίκη για την υπόθεση Madoff ξεκινά τον Δεκέμβριο

Στις αρχές Δεκεμβρίου ξεκινά στην Ελβετία η ποινική δίκη του Manuel Echeverria, επικεφαλής της μεγαλύτερης τροφοδότριας εταιρίας (feeder fund) της Γενεύης, που διοχέτευε χρήματα στον Bernie Madoff, ο οποίος είχε παραδεχθεί πριν από επτά χρόνια πως είχε διαπράξει απάτη κατά επενδυτών και είχε καταδικαστεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η δίκη του Manuel Echeverria, επικεφαλής της επενδυτικής μονάδας της Santander, θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου, όπως τόνισε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Γενεύης. Το 2009 είχαν απαγγελθεί κατά του Echeverria κατηγορίες για κακοδιαχείριση των κεφαλαίων των πελατών του.

Ο Bernie Madoff εκτίει ποινή κάθειρξης 150 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού παραδέχθηκε απάτη Ponzi 17,5 δισ. δολαρίων, με την οποία χρησιμοποίησε χρήματα νέων επενδυτών για να πληρώσει τους παλιούς. Η εκτεταμένη έρευνα σχετικά με την απάτη πυροδότησε μηνύσεις σε όλο τον κόσμο, δύο από αυτές στη Γενεύη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v