Βροχή μετρητών για Amazon, Google και Microsoft από το cloud

Οι πελάτες απομακρύνονται από παραδοσιακές εταιρίες τεχνολογίας και στρέφονται στους τρεις κολοσσούς, οι οποίοι προσφέρουν υπολογιστική ισχύ με χαμηλότερο κόστος. Όσοι δεν έχουν δυναμική στο cloud εμφανίζουν πολύ αδύναμα αποτελέσματα.

Βροχή μετρητών για Amazon, Google και Microsoft από το cloud

Στο cloud οφείλουν τα μεγάλα κέρδη τους οι Amazon, Google και Microsoft. Τα αποτελέσματα των τριών κολοσσών ξεπέρασαν τις προσδοκίες το τρίτο τρίμηνο, κυρίως λόγω της στροφής της αγοράς στο διαδικτυακό «σύννεφο».

Οι τρεις εταιρίες είναι σε θέση να παρέχουν ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών με χαμηλό κόστος. Οι υπηρεσίες αυτές συνίστανται σε προσωπικό και επιχειρηματικό λογισμικό για τη Microsoft, ηλεκτρονικό εμπόριο και υπολογιστική ισχύ για την Amazon και διαδικτυακή αναζήτηση και αλγόριθμους που εξυπηρετούν διαφημιστικούς σκοπούς για την Google.

Τη στιγμή που οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο cloud αποφεύγουν τα παραδοσιακά μηχανήματα, λογισμικό και υπηρεσίες, εκείνες που είναι αμιγώς τεχνολογικές, όπως οι IBM, Hewlett-Packard, EMC και Oracle, έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με επιβραδυμένη ανάπτυξη και πτώσεις στα μεγέθη τους.

Η Google, η Microsoft και η Amazon έχουν επιπρόσθετα κέρδη καθώς γίνονται πωλητές υπολογιστικής ισχύος σε έναν αυξανόμενο αριθμό άλλων εταιριών, που αναζητούν εναλλακτικές χαμηλότερου κόστους. Ως εκ τούτου, πολλοί πιθανοί πελάτες απομακρύνονται από τις παραδοσιακές εταιρίες τεχνολογίας.

«Βλέπετε τη στροφή στο cloud για την οποία μιλούσαν όλοι, και η Microsoft και η Amazon επωφελούνται απ' αυτό», τόνισε ο Sid Parakh, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Becker Capital Management, που έχει περίπου τρία δισ. δολάρια υπό διαχείριση. «Η Oracle, η IBM, ακόμα και η VMware ανακοινώνουν πολύ αδύναμα νούμερα και πραγματικά καθόλου δυναμική σε cloud», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v