Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδράσεις Κινέζων επενδυτών για εταιρικές χρεοκοπίες

Τα τελευταία χρόνια πολλοί Κινέζοι έχουν επενδύσει σε χρηματοοικονομικά προϊόντα υψηλών αποδόσεων, πολλά από τα οποία στηρίζονται από δάνεια σε υπερχρεωμένες εταιρείες.

Αντιδράσεις Κινέζων επενδυτών για εταιρικές χρεοκοπίες

Δυσαρεστημένοι Κινέζοι επενδυτές διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Πεκίνο κατά δύο εταιρικών χρεοκοπιών, σε ένα ακόμα σημάδι ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αυξάνει τον κίνδυνο κοινωνικής αναστάτωσης.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί Κινέζοι έχουν επενδύσει σε χρηματοοικονομικά προϊόντα υψηλών αποδόσεων, πολλά από τα οποία στηρίζονται από δάνεια σε υπερχρεωμένες εταιρείες. Τώρα που αυξάνονται οι εταιρικές χρεοκοπίες, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν στους δρόμους.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., σε μια από τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή συμμετείχαν άνθρωποι που είχαν αγοράσει προϊόντα από την Global Wealth Investment, μια εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού που βγήκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μετά το μαχαίρωμα του CEO από επενδυτή.

Πολλοί από τους διαμαρτυρόμενους δήλωσαν πως δεν θα επένδυαν στην Global Wealth Investment αν δεν γνώριζαν πως είχε εγγυήσεις από κρατικό οργανισμό. «Αυτό είναι θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης» σημείωσε ένας από αυτούς.

Σε ξεχωριστό περιστατικό την Παρασκευή, περίπου 200 επενδυτές διαδήλωσαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ping An Insurance στο οικονομικό κέντρο του Πεκίνου. Οι επενδυτές αγόρασαν προϊόντα από την Gold Match Silver Fund Management, με την πεποίθηση ότι είχε στήριξη από την μεγαλύτερη ασφαλιστική της Κίνας.

Το κρατικό κινεζικό πρακτορείο Xinhua μετέδωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η Gold Match Silver δεν κατάφερε να πληρώσει περίπου 3 δισ. ρενμίνμπι σε επενδυτικά προϊόντα, από τα οποία τα 100 εκατ. είχαν πουληθεί μέσω της Ping An.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v