Πήρε κεφάλι από τη Volkswagen η Toyota

Ενώ η VW ετοιμάζεται να ανακαλέσει εκατομμύρια οχήματα σταματά τις πωλήσεις αυτοκινήτων ντίζελ, η Toyota βρίσκεται ξανά στην κορυφή των πωλήσεων. Η Κίνα που θα μπορούσε να συνδράμει τις πωλήσεις της VW δεν παρουσιάζει ενδείξεις ανάκαμψης.

Πήρε κεφάλι από τη Volkswagen η Toyota

Στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων βρέθηκε και πάλι η Toyota, καθώς η ανταγωνίστρια Volkswagen προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο του σκανδάλου που παραδέχθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα πως πούλησε 7,49 εκατ. οχήματα φέτος μέχρι το Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τα 7,43 εκατ. που πούλησε η Volkswagen σύμφωνα με έκθεση που έδωσε νωρίτερα αυτό το μήνα. Ωστόσο, οι παραδόσεις εμφάνισαν πτώση 1,5% και για τις δύο εταιρίες.

Αν και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ήταν κατά το πρώτο μισό του έτους μπροστά από την Toyota στις πωλήσεις παγκοσμίως, αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να ανακαλέσει 11 εκατ. οχήματα σε όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα έχει σταματήσει τις πωλήσεις μοντέλων ντίζελ σε αρκετές αγορές, καθώς προσπαθεί να προσαρμόσει τους κινητήρες σύμφωνα με τους κανόνες συμμόρφωσης.

Η εταιρία έχει επίσης έρθει αντιμέτωπη με μία επιβραδυμένη ζήτηση στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της, με την ομώνυμη μάρκα της να έχει εμφανίσει πτώση 7,4% τους πρώτους εννέα μήνες.

«Η Toyota θα είναι το Νο.1 φέτος», τόνισε ο Koji Endo, αναλυτής στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Advanced Research Japan. «Η VW μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες στις πωλήσεις λόγω του σκανδάλου και προς το επόμενο έτος στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και δε βλέπω την κινεζική αγορά να ανακάμπτει σύντομα», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v