Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H ICE εξαγοράζει την IDC έναντι $5,2 δισ.

Η ιδιοκτήτρια του χρηματιστηρίου της Nέας Υόρκης αναμένει συνέργειες ύψους 150 εκατ. δολαρίων μέσα στην επόμενη τριετία. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Κέρδη 2,3% για την μετοχή, στο υψηλό των 254,50 δολαρίων.

H ICE εξαγοράζει την IDC έναντι $5,2 δισ.

Η International Exchange ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα αγοράσει την εταιρεία οικονομικών δεδομένων Interactive Data Corp (IDC) από τις επενδυτικές εταιρείες Silver Lake και Warbug Pincus σε ένα ντιλ που αποτιμάται 5,2 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία, που περιλαμβάνει 3,65 δισ. δολάρια σε μετρητά και 1,55 δισ. δολάρια σε μετοχές της ICE, θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της ICE, προσθέτοντας νέες πλατφόρμες και δεδομένα, καθώς και υπηρεσίες αξιολόγησης.

«Η συναλλαγή αυτή διευκολύνει την επέκταση μας στην κάλυψη των αναγκών οικονομικής πληροφόρησης των πελατών μας σε παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε ο CEO και πρόεδρος της ICE, Jeffrey C. Sprecher.

H μετοχή της ICE ενισχύεται 2,3%, στο επίπεδο ρεκόρ των 254,50 δολαρίων.

Η ιδιοκτήτρια του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως το ντιλ εξαγοράς της ΙDC εγκρίθηκε και από τα συμβούλια και των δύο εταιρειών. Eπίσης ανέφερε πως αναμένει συνέργειες ύψους 150 εκατ. δολαρίων μέσα στην επόμενη τριετία. 

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v