Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η κόντρα στην Παλαιστίνη

Οι εντεινόμενες συγκρούσεις στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες είναι απόρια της απαγόρευσης εισόδου από τις ισραηλινές δυνάμεις κάθε Παλαιστίνιου στην Παλιά Πόλη και το τζαμί Al-Aqsa, τρίτου σημαντικότερου τόπου προσευχής για τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο.

Συνεχίζεται η κόντρα στην Παλαιστίνη

Περισσότεροι από 1.000 Παλαιστίνιοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης συνελήφθησαν από Ισραηλινούς στρατιώτες, μόνο τον Οκτώβριο.

Οι συλλήψεις, τις οποίες πολλοί Παλαιστίνιοι χαρακτηρίζουν «απαγωγές», έρχονται εν μέσω εντεινόμενων συγκρούσεων στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες μετά την απαγόρευση εισόδου από τις ισραηλινές δυνάμεις κάθε Παλαιστίνιου στην Παλιά Πόλη και το τζαμί Al-Aqsa, τρίτου σημαντικότερου τόπου προσευχής για τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο.

Η κίνηση αυτή πυροδότησε ένα κύμα εξέγερσης στα παλαιστίνια εδάφη που κατέληξε με το θανάσιμο τραυματισμό από μαχαίρι δύο υπερορθόδοξων Ισραηλινών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με περισσότερη βία σκοτώνοντας ένα δωδεκάχρονο αγόρι καθώς και άλλους δύο παλαιστίνιους εφήβους, ενώ τραυμάτισαν 450 άτομα στις συμπλοκές που ακολούθησαν στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με στοιχεία μη κυβερνητικών οργανώσεων οι Ισραηλινές Αρχές έχουν συλλάβει 1.601 Παλαιστινίους: 615 στη Δυτική Όχθη, 814 στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και 172 σε διάφορα χωριά εντός της ισραηλινής επικράτειας.

Τουλάχιστον 300 από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, εκ των οποίων το 40% είναι κάτω από 16 χρονών με ορισμένους να μην έχουν συμπληρώσει τα δεκατρία τους έτη. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν αύξηση 400% στις συλλήψεις ανηλίκων στη χώρα.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v