Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volkswagen: Ζημιές για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια

Τα κόστη που σχετίζονται με το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων οδήγησαν σε λειτουργικές ζημιές ύψους 3,48 δισ. ευρώ και σε ζημιές μετά από φόρους ύψους 1,673 δισ. ευρώ.

Volkswagen: Ζημιές για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια

Λειτουργικές ζημιές ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο η Volkswagen, λόγω κόστους που σχετίζεται με το σκάνδαλο της παραποίησης των στοιχείων εκπομπών ρύπων. Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 15 χρόνια που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εμφανίζει ζημιές.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικές ζημιές ύψους 3,48 δισ. ευρώ –ποσό που ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι ζημιές μετά από φόρους το γ' τρίμηνο ανήλθαν σε 1,673 δισ. ευρώ, έναντι κερδών 2,971 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με την Volkswagen, τα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου θα είναι «σημαντικά χαμηλότερα» έναντι του προηγούμενου έτους, λόγω του κόστους που σχετίζεται με το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων.

Παράλληλα, επανέλαβε το guidance της για τις παραδόσεις οχημάτων, που εκτιμά ότι θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τις περυσινές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v