HSBC: Αύξηση 32% στα κέρδη προ φόρων το γ' τρίμηνο

Τα μειωμένα κόστη από ρυθμιστικές ποινές αύξησαν τα κέρδη προ φόρων της τράπεζας. Τα υποκείμενα έσοδα, ωστόσο, έπεσαν κατά 4%. Η βουτιά στα χρηματιστήρια και η επιβραδυμένη ανάπτυξη στην Ασία έχουν επηρεάσει την HSBC.

HSBC: Αύξηση 32% στα κέρδη προ φόρων το γ τρίμηνο

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα της HSBC για το τρίτο τρίμηνο, αφού ανακοίνωσε αύξηση 32% στα κέρδη προ φόρων, κυρίως λόγω μειωμένων δαπανών από πρόστιμα και διακανονισμούς με ρυθμιστές, σύμφωνα με το Reuters.

Η HSBC τόνισε πως τα κόστη από ρυθμιστικές ποινές έπεσαν κατά 1,4 δισ. δολάρια από το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, σηματοδοτώντας μία πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις της που αφορούν στη συμμόρφωση και λαμβάνουν χώρα σε μία περίοδο κατά την οποία η βρετανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να υιοθετήσει μία πιο ευνοϊκή προς τη βιομηχανία στάση.

Τα κέρδη προ φόρων για το τρίτο τρίμηνο ήταν 6,1 δισ. δολάρια από 4,6 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Αντίθετα, οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει κέρδη 5,2 δισ. κατά μέσο όρο.

Τα υποκείμενα έσοδα, ωστόσο, έπεσαν κατά 4%, σε 15,1 δισ. σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, κυρίως λόγω της βουτιάς στα χρηματιστήρια και της επιβραδυμένης ανάπτυξης στην Ασία.

«Η HSBC έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην προσπάθεια να διορθώσει τα εσωτερικά της προβλήματα, αλλά αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν πως καμία τράπεζα δεν μπορεί να βελτιώσει τα έσοδα, αν η παγκόσμια οικονομία είναι εναντίον της», τόνισε ο Jim Antos, αναλυτής στη Mizuho Securities Asia, στο Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v