Standard Chartered: Περικόπτει 15.000 θέσεις και μαζεύει 3,3 δισ. στερλίνες

Ζημιές προ φόρων ύψους 139 εκατ. δολαρίων εμφάνισε η τράπεζα το τρίτο τρίμηνο. Προσπαθεί να αντιστρέψει τη ζημιά από την επέκταση στις αναδυόμενες αγορές. Ταυτόχρονα έχει πληγεί από την πτώση των τιμών των εμπορευμάτων.

Standard Chartered: Περικόπτει 15.000 θέσεις και μαζεύει 3,3 δισ. στερλίνες

H Standard Chartered ανακοίνωσε πως θα περικόψει 15.000 θέσεις εργασίας και θα συγκεντρώσει 3,3 δισ. στερλίνες από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αφού σημείωσε απροσδόκητη απώλεια καθώς εκτοξεύτηκαν οι απομειώσεις δανείων στην Ινδία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η τράπεζα δεσμεύτηκε να αποταμιεύσει 2,9 δισ. δολάρια μέχρι το 2018 και πρόκειται να αναδιαρθρώσει ή να αποσυρθεί από περιουσιακά στοιχεία 100 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, αφού εμφάνισε ζημιές προ φόρων ύψους 139 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, επεκτείνοντας τη φετινή της πτώση σε 31%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Bill Winters, προσπαθεί να αντιστρέψει τη ζημιά που προκάλεσε η επέκταση σε αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία, με τον προκάτοχό του, Peter Sands, επικεφαλής. Το σχέδιο του Winters για συγκέντρωση κεφαλαίων έρχεται ενόψει της δημοσιοποίησης των stress tests των τραπεζών από τους Βρετανούς ρυθμιστές τον επόμενο μήνα. Στο μεταξύ, η Standard Chartered, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από την Ασία, τόνισε πως έχει πληγεί και από την επιβράδυνση της Κίνας και την πτώση των τιμών των εμπορευμάτων.

Η περικοπή των θέσεων εργασίας θα γίνει στο πλαίσιο της δημιουργίας μίας «απλοποιημένης» δομής. Αυτή τη στιγμή η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο απασχολεί περίπου 86.000 εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v