BMW: Αύξηση κερδών 4,3% το γ' τρίμηνο

Η ανάπτυξη της BMW έχει επιβραδυνθεί. Η εταιρία ανταγωνίζεται τις Mercedes και Audi για την ηγετική θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων πολυτελείας παγκοσμίως. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 14% το τρίτο τρίμηνο.

BMW: Αύξηση κερδών 4,3% το γ τρίμηνο

Απροσδόκητη αύξηση 4,3% εμφάνισε τα κέρδη της η BMW το τρίτο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για τα SUV X5, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων αυξήθηκαν σε 2,35 δισ. ευρώ ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση στα 2,16 δισ. ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% σε 22,3 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρία την Τρίτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η BMW ανταγωνίζεται τη Mercedes της Daimler και την Audi της Volkswagen, για την ηγετική θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων πολυτελείας. Αν και η BMW διατηρεί ένα μικρό πλεονέκτημα φέτος, η ανάπτυξή της έχει επιβραδυνθεί και τα περιθώρια έχουν συρρικνωθεί.

«Η BMW φαίνεται ελαφρώς καλύτερα από το αναμενόμενο», τόνισε ο Sascha Gommel, αναλυτής της Commerzbank. «Μέσα στο 2016, το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της BMW θα παραμείνει υπό πίεση, ιδιαίτερα στην τιμολόγηση, γιατί είναι συγκριτικά παλιό», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v