ABN Amro: Πρόστιμο πάνω από 1 εκατ. για τη μονάδα του Ντουμπάι

Οι ρυθμιστές υποστηρίζουν πως η μονάδα απέτυχε στον έλεγχο για ξέπλυμα χρήματος. Πρόστιμα επέβαλλαν και η ολλανδική κεντρικηή τράπεζα και η αρχή του Ντουμπάι. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως το γεγονός δε θα επηρεάσει τη ΑΔΠ της τράπεζας.

ABN Amro: Πρόστιμο πάνω από 1 εκατ. για τη μονάδα του Ντουμπάι

Η ABN Amro, η ολλανδική κρατική τράπεζα που προετοιμάζει την αρχική δημόσια προσφορά της, υποχρεώνεται να πληρώσει πρόστιμο ύψους μεγαλύτερου του ενός εκατ. ευρώ, αφού σύμφωνα με τους ρυθμιστές απέτυχε στον έλεγχο κινδύνων που συνδέονται με το ξέπλυμα χρήματος στην ιδιωτική της τράπεζα στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ολλανδική κεντρική τράπεζα επέβαλε στην ABN Amro πρόστιμο 625.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα η οικονομική αρχή του Ντουμπάι επέβαλε 640.000 δολάρια σε κυρώσεις, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Gerrit Zalm σε επιστολή του προς τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών, Γερούν Ντάσελμπλουμ.

Ο Zalm, ο οποίος είναι πρώην υπουργός Οικονομικών, είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη τύπου πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις» ότι οι Αμερικανοί ρυθμιστές εξετάζουν την υπόθεση του Ντουμπάι. Ωστόσο, η ABN Amro δέχθηκε τα ευρήματα και τερμάτισε τη συνεργασία με περίπου 80 πελάτες και έναν αριθμό μεσαζόντων.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, το περιστατικό αυτό δε θα επηρεάσει την αρχική δημόσια προσφορά της ABN Amro, ούτε την εκτίμηση της επιχείρησης, σύμφωνα με επιστολή του Ντάισελμπλουμ προς το κοινοβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v