Generali: Πτώση 18,2% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Παρά την πτώση του τρίτου τριμήνου, τα κέρδη της εταιρίας τους πρώτους εννέα μήνες ήταν ήδη περισσότερα από τα συνολικά του 2014. Η μεταβλητότητα στην αγορά ανάγκασε την εταιρία να παραιτηθεί από την πώληση κάποιων χρεογράφων.

Generali: Πτώση 18,2% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η Generali ανακοίνωσε σήμερα πτώση 18,2% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο, καθώς η μεταβλητότητα της αγοράς την ανάγκασε να παραιτηθεί από την πώληση κάποιων χρεογράφων. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η ιταλική ασφαλιστική εταιρία εξακολουθεί να αναμένει πως τα κέρδη του 2015 θα είναι αρκετά περισσότερα σε σχέση με του περασμένου έτους.

Η τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία, σε όρους αξίας της αγοράς, ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου ήταν 420 εκατ. ευρώ, δηλαδή χαμηλότερα από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 535 εκατ. Παρ' όλ' αυτά, τα κέρδη των πρώτων εννέα μηνών του έτους ήταν ήδη περισσότερα από τα συνολικά κέρδη του 2014.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα κλείσουμε το 2015 με ένα καθαρό κέρδος σημαντικά υψηλότερο από αυτό του 2014, λόγω και της επιπρόσθετης καλής συνδρομής που αναμένουμε κατά το τελευταίο τρίμηνο», τόνισε ο επικεφαλής σε οικονομικά θέματα, Alberto Minali.

Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν πτώση 9,3% σε 1,06 δισ. ευρώ, έναντι της εκτίμησης ενός αναλυτή για 1,08 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v