Η γερμανική εταιρία ακινήτων Deutsche Wohnen ανακοίνωσε αύξηση της τάξης του 38% στα λειτουργικά της κέρδη κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, κυρίως λόγω των υψηλότερων ενοικίων αλλά και ισχυρών κερδών από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρία προσπαθεί να αντιπαλέψει μία εχθρική προσφορά εξαγοράς από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Vonovia.
Τα κεφάλαια από επιχειρήσεις αυξήθηκαν σε 228,7 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρία τη Δευτέρα, σημειώνοντας πως τα ενοποιημένα κέρδη παραπάνω από τριπλασιάστηκαν, σε 521,7 εκατ.
«Η Deutsche Wohnen είναι ισχυρότερη από ποτέ, λειτουργικά αλλά και από οικονομική άποψη», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Zahn σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως «με δυνατότητες ενοικίων πάνω από τον μέσο όρο, τις επιτυχημένες πώλησης περιουσιακών στοιχείων και τις αποκτήσεις που τόνωσαν τα κέρδη, βρισκόμαστε απόλυτα σε θέση να επιτύχουμε περαιτέρω ανάπτυξη».
Ο Zahn απέρριψε την προσφορά της Vonovia, θεωρώντας πως υποτιμά την αξία της Deutsche Wohnen. Η Vonovia, η οποία στοχεύει σε μεγαλύτερο μερίδιο της γερμανικής αγοράς ακινήτων, έχει τονίσει πως η προσφορά της θα ισχύσει μόνο αν καταφέρει να πείσει το 50% των μετόχων.
Προς το παρόν, η εχθρική προσφορά έχει αναγκάσει την Deutsche Wohnen να απορρίψει μια προγραμματισμένη απόκτηση της μικρότερης εγχώριας ανταγωνίστριας, LEG Immobilien, αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αρκετή υποστήριξη από τους μετόχους.