Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OΠΕΚ: Σε υψηλό δεκαετίας το πλεόνασμα στα αποθέματα αργού

Τα αποθέματα στις ανεπτυγμένες οικονομίες είναι κατά 210 εκατομμύρια βαρέλια υψηλότερα από τον μέσο όρο των πέντε ετών, υπερβαίνοντας τα πλεονάσματα που είχαν συσσωρευτεί στις αρχές του 2009 μετά την χρηματοπιστωτική κρίση.

OΠΕΚ: Σε υψηλό δεκαετίας το πλεόνασμα στα αποθέματα αργού

Τα πλεονασματικά αποθέματα αργού πετρελαίου σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, εξαιτίας της αύξησης της παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΕΚ.

Συγκεκριμένα, τα αποθέματα στις ανεπτυγμένες οικονομίες είναι κατά 210 εκατομμύρια βαρέλια υψηλότερα από τον μέσο όρο των πέντε ετών, υπερβαίνοντας τα πλεονάσματα που είχαν συσσωρευτεί στις αρχές του 2009 μετά την χρηματοπιστωτική κρίση.

Η επιβράδυνση στην προσφορά από τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ και η αύξηση της ζήτησης για καύσιμα τον χειμώνα μπορεί «να βοηθήσουν στην άμβλυνση του πλεονάσματος», εκτιμά ο ΟΠΕΚ.

Η παραγωγή των χωρών του ΟΠΕΚ διολίσθησε τον προηγούμενο μήνα λόγω της μικρότερης παραγωγής στο Ιράκ.

«Η αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων οφείλεται κυρίως στο ότι η αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς ξεπερνάει την ανάπτυξη στην παγκόσμια ζήτηση αργού» σημειώνει στην μηνιαία του έκθεση το ερευνητικό τμήμα του ΟΠΕΚ με έδρα την Βιέννη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v