Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Αύξηση 0,3% στο ΑΕΠ το γ' τρίμηνο

Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και η νομισματική τόνωση ενίσχυσαν την καταναλωτική δαπάνη και τη ζήτηση για υπηρεσίες. Η οικονομία σημείωσε ανάπτυξη 1,1% τους πρώτους εννέα μήνες, σηματοδοτώντας την καλύτερη ετήσια επίδοση από το 2011.

Γαλλία: Αύξηση 0,3% στο ΑΕΠ το γ τρίμηνο

Επέστρεψε στην ανάπτυξη η γαλλική οικονομία το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που μπορεί να σηματοδοτήσει την ισχυρότερη ετήσια επίδοση της χώρας από το 2011, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 0,3% το τρίτο τρίμηνο, ενώ είχε μείνει στάσιμο κατά το προηγούμενο, όπως ανακοίνωσε η γαλλική εθνική στατιστική υπηρεσία Insee την Παρασκευή. Το ποσοστό επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των αναλυτών.

Με τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και τη νομισματική τόνωση να ενισχύουν τη δαπάνη των καταναλωτών και τη ζήτηση για υπηρεσίες, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,1% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, τόνισε πως η επιτάχυνση της εταιρικής δαπάνης κατά το τρίτο τρίμηνο αποτελεί καλό οιωνό για την οικονομική ανάπτυξη κατά το επόμενο έτος. «Το ποσοστό επιβεβαιώνει πως το 2015 βγήκαμε από την περίοδο αδύναμης ανάπτυξης που η γνώρισε η Γαλλία από τα τέλη του 2011», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v