Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλή αναβάθμιση για Κύπρο από Moody's

Μετά από τρία χρόνια ύφεσης η οικονομία δείχνει ανθεκτική σε ρίσκα όπως της Ελλάδας και της Ρωσίας και η πραγματική ανάπτυξη αναμένεται να ανέλθει στο 1,2% το 2015 και στο 1,4% το 2016. Βγαίνει από το μνημόνιο στα μέσα του 2016.

Διπλή αναβάθμιση για Κύπρο από Moodys

Σε αναβάθμιση του κυπριακού αξιόχρεου κατά δυο βαθμίδες, σε Β1 από Β3 προχώρησε η Moody's θέτοντας σταθερό outlook στην αξιολόγηση. 

Οι βασικοί λόγοι της αναβάθμισης είναι: 

- Η ταχύτερη του αναμενόμενου οικονομική ανάκαμψη και η προσδοκία για συνέχιση της διευρυμένης ανάπτυξης που δεν θα βασίζεται μόνο στις εξαγωγές. Μετά από τρία χρόνια ύφεσης η οικονομία δείχνει ανθεκτική σε ρίσκα όπως της Ελλάδας και της Ρωσίας και η πραγματική ανάπτυξη αναμένεται να ανέλθει στο 1,2% το 2015 και στο 1,4% το 2016

- Η συνεχής υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων έχει οδηγήσει σε ταχύτερη αναστροφή του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ. Η καλύτερη των προβλέψεων ανάπτυξη και η ισχυρή εκτέλεση του προϋπολογισμού υπογραμμίζουν την υπεραπόδοση της κυπριακής οικονομίας. Το βασικό σενάριο της Moody's προβλέπει μείωση του χρέους κάτω του 100% του ΑΕΠ έως το 2016 και στο 80% έως το 2020.

Επιπλέον, ο οίκος προβλέπει ότι η χώρα θα βγει από το μνημόνιο έως τα μέσα του 2016.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v