Goldman Sachs: Χαμηλά τα εμπορεύματα και τους επόμενους 12 μήνες

Η επενδυτική τράπεζα διατήρησε τις προβλέψεις της για τους δείκτες αναφοράς πετρελαίου, ενώ προέβλεψε πτώση στις τιμές χρυσού, χαλκού και σιδηρομεταλλεύματος το επόμενο διάστημα.

Goldman Sachs: Χαμηλά τα εμπορεύματα και τους επόμενους 12 μήνες

Η πίεση στις τιμές των εμπορευμάτων πιθανότατα θα παραμείνει για τους επόμενους 12 μήνες, εκτίμησε σήμερα η Goldman Sachs σε έκθεσή της.

«Προβλέπουμε αδύναμες αποδόσεις από τα εμπορεύματα από το περασμένο φθινόπωρο, αν και το μέγεθος της αδυναμίας έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές μας προσδοκίες», τόνισε η επενδυτική τράπεζα σύμφωνα με το CNBC.

Όπως πρόσθεσε, υπάρχει ελπίδα για μια ανάκαμψη που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016 και μπορεί να προσφέρει καλύτερες αποδόσεις από τα εμπορεύματα. Αλλά και πάλι, οι αντιξοότητες στην ανάπτυξη θα μπορούσαν να καθυστερήσουν μια είσοδο σε φάση ανάκαμψης και υπάρχουν κίνδυνοι πτώσης.

«Ως εκ τούτου, δεν πιστεύουμε πως οι τρέχουσες τιμές αντιπροσωπεύουν ένα ελκυστικό σημείο εισόδου για τοποθετήσεις με υψηλότερες αποδόσεις από εμπορεύματα» παρά την άποψη πως τα μεγάλα ρίσκα ανταμείβονται σε περιβάλλον χαμηλών τιμών, τόνισε η Goldman Sachs.

Η επενδυτική τράπεζα διατηρεί την πρόβλεψή της για το αμερικανικό αργό WTI στα 45 δολάρια το βαρέλι, καθώς και για το αργό Brent στα 50 δολάρια το βαρέλι, για το 2016 λόγω της υπερπροσφοράς. Ταυτόχρονα, προβλέπει πως ο χρυσός θα παραμείνει στα 1.100 δολάρια η ουγγιά για τους επόμενους τρεις μήνες, 1.050 τους επόμενους έξι μήνες και 1.000 για τους επόμενους 12 μήνες.

Προβλέπει, επιπλέον, μια πτώση του χαλκού στα 4.800 ανά τόνο μέχρι το τέλος του 2015 και στα 4.500 ανά τόνο μέχρι το τέλος του 2016. Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος αναμένει πως θα μειωθούν σε 44 δολάρια ανά τόνο τον επόμενο χρόνο και 40 ανά τόνο το 2017, από περίπου 46 δολάρια που στοιχίζει τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v