Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Συγχωνεύονται οι συνεταιριστικές τράπεζες DZ και WGZ

Την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 500 δισ. ευρώ θα δημιουργήσει η συμφωνία. Οι τράπεζες ενώνονται για να αντιμετωπίσουν τους κανονισμούς στην τραπεζική, τον ανταγωνισμό και άλλες προκλήσεις.

Γερμανία: Συγχωνεύονται οι συνεταιριστικές τράπεζες DZ και WGZ

Οι γερμανικές συνεταιριστικές τράπεζες DZ Bank και WGZ Bank συμφώνησαν επί της αρχής να προχωρήσουν σε συγχώνευση.

Η συγχώνευση θα δημιουργήσει την χώρας με περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 500 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, έξι χρόνια μετά την τελευταία τους προσπάθεια, οι DZ και WGZ θα συγκεντρώσουν τις επενδύσεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν προκλήσεις όπως οι σκληρότεροι κανόνες για την τραπεζική, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η ζήτηση για περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραπεζική συγχώνευση της Γερμανίας από το 2010 οπότε η Deutsche Bank εξαγόρασε την Postbank, ενώ θα δημιουργήσει μια ενοποιημένη τράπεζα για τους πάνω από 1.000 συνεταιριστικούς δανειστές της χώρας, των οποίων οι πελάτες είναι επίσης και ιδιοκτήτες.

Ειδικοί σε θέματα τραπεζικής ζητούσαν μια ενοποίηση του κατακερματισμένου γερμανικού τραπεζικού συστήματος εδώ και καιρό. «Για την αποτελεσματικότητα του γερμανικού τραπεζικού συστήματος είναι καλό», τόνισε ο Dirk Becker της Kepler Cheuvreux.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v