Jack Ma (Alibaba): Συζητά την αγορά μεριδίου της South China Morning Post

Ο ιδρυτής της Alibaba συζητά την αγορά μεριδίου στην εφημερίδα που κάποτε ήταν η πλέον κερδοφόρα του κόσμου. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε τελικό στάδιο σύμφωνα με τις πηγές.

Jack Ma (Alibaba): Συζητά την αγορά μεριδίου της South China Morning Post

Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά ενός μεριδίου της εκδότριας εταιρίας της South China Morning Post του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται ο Jack Ma, ιδρυτής της Alibaba. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, μια ενδεχόμενη συμφωνία μπορεί να τον καταστήσει τον τελευταίο μεγιστάνα του διαδικτύου που θα επιδιώξει μια αναβίωση παραδοσιακής εφημερίδας.

Δύο από τις πηγές του πρακτορείου τονίζουν πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε τελικό στάδιο, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η διεξαγωγή τελετής για την υπογραφή της συμφωνίας. Ωστόσο δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες που αφορούν στο οικονομικό.

Η SCMP ήταν κάποτε η πλέον κερδοφόρα εφημερίδα του κόσμου, όμως ακολούθησε την πορεία άλλων εντύπων με τα κέρδη να πέφτουν και την κυκλοφορία να συρρικνώνεται καθώς οι αναγνώστες στράφηκαν στο διαδίκτυο.

Πάντως, όταν ο Jack Ma ερωτήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα για το αν ενδιαφέρεται να αγοράσει την εν λόγω εφημερίδα, απάντησε πως «παρακολουθώ πολλές εταιρίες αυτή την περίοδο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v