Citi: Στο 4,5% τα επιτόκια της Fed στα τέλη 2007

Μείωση των επιτοκίων της Fed κατά 75 μονάδες βάσης έως το τέλος του 2007, σταθερά επιτόκια σε Βρετανία, Ευρώπη και Ιαπωνία αλλά και σύσταση για αγορά μετοχών (κυρίως ευρωπαϊκών) προβλέπει η Citigroup στην έκθεση ”Global Equity Strategy”, με ημερομηνία 30/8.

Citi: Στο 4,5% τα επιτόκια της Fed στα τέλη 2007
Μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης έως το τέλος του 2007, δηλαδή διαμόρφωσή τους στο 4,5%, προβλέπουν οι αναλυτές της Citigroup, στην έκθεσή τους ”Global Equity Strategy”, με ημερομηνία 30/8. Παράλληλα, αναμένουν διατήρηση αμετάβλητων επιτοκίων από τις τράπεζες ΕΚΤ, Τράπεζα της Αγγλίας και Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Νομισματική Πολιτική

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Citigroup, πριν από δύο μήνες οι αναλυτές της προέβλεπαν ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά στο 5,25% έως το τέλος του 2007.

Όμως, η κρίση στις αγορές πίστης αλλά και στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ τους ανάγκασε να αλλάξουν στάση και να προβλέπουν πλέον μείωση επιτοκίων από τη Fed κατά 75 μονάδες βάσης.

Παράλληλα, θεωρούν ότι οι τράπεζες ΕΚΤ, Τράπεζα της Αγγλίας και Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αύξηση των βασικών τους επιτοκίων και αυτές λόγω της κρίσης. Σημειώνεται ότι πριν από δύο μήνες ανέμεναν ότι και οι τρεις τράπεζες θα προχωρούσαν σε αύξηση του κόστους δανεισμού.

Bullish για ευρωπαϊκές μετοχές

Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του ο οίκος, κάθε φορά που η Fed προχωρά σε μείωση επιτοκίων, εντός του επόμενου 12μήνου οι μετοχικές αποδόσεις ενισχύονται κατά μέσο όρο 18,4%.

Ως εκ τούτου, η Citi παραμένει αισιόδοξη για την πορεία των μετοχών, αλλά προειδοποιεί ότι αυτές ευρωπαϊκών εταιριών θα ακολουθήσουν πολύ καλύτερη πορεία.

Αποτέλεσμα αυτής της πρόβλεψης είναι να προσφέρει ”underweight” σύσταση για τις αμερικανικές μετοχές.

Τράπεζες, ο μεγάλος κερδισμένος

Εκ παραδόσεως, κάθε φορά που υπάρχει μείωση του κόστους δανεισμού –κατά κύριο λόγω στις ΗΠΑ– ο κλάδος ο οποίος ευνοείται περισσότερο είναι αυτός των χρηματοοικονομικών ομίλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v