Ομπάμα: Έχει δικαίωμα άμυνας η Τουρκία

Για «απόλυτη αλληλεγγύη» έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας πως οι δύο χώρες θα αντιπαλέψουν μαζί την τρομοκρατία. Τόνισε πως θα μοιραστεί πληροφορίες και κάλεσε την ΕΕ να επιτρέψει στις αεροπορικές εταιρίες να κάνουν το ίδιο.

Ομπάμα: Έχει δικαίωμα άμυνας η Τουρκία

«Ενωμένες» θα αντιπαλέψουν τους μαχητές του ISIS και την τρομοκρατία οι ΗΠΑ και η Γαλλία, όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για «απόλυτη αλληλεγγύη» μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε πως οι τζιχαντιστές και η ιδεολογία τους «αποτελούν σοβαρή απειλή για όλους μας και πρέπει να καταστραφούν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μοιραστούν γρήγορα πληροφορίες με τη Γαλλία και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει μια συμφωνία που θα επέτρεπε στις αεροπορικές εταιρίες να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τους επιβάτες.

Όπως επεσήμανε, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να μοιραστούν και να βοηθήσουν με εργαλεία ανίχνευσης τη Γαλλία και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Οι ρωσικές επιδρομές ενάντια στη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση ενισχύουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, συμπλήρωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί και να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της.

Από την πλευρά του Φ. Ολάντ τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v