Ασαφής για ακόμη μια φορά ήταν χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων στη Βρετανία, σύμφωνα με το Reuters.
«Το ερώτημα στο μυαλό μου είναι πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για να αυξηθούν τα επιτόκια, και αυτό συνάδει με τη δύναμη της εγχώριας οικονομίας», τόνισε ο Κάρνεϊ απευθυνόμενος στα μέλη του Βρετανικού κοινοβουλίου.
Η τράπεζα εξέπληξε πολλούς επενδυτές νωρίτερα αυτό το μήνα όταν δεν έδωσε ενδείξεις πως ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια, αναφέροντας πως ο χαμηλός πληθωρισμός της Βρετανίας θα σημειώσει άνοδο με αργούς ρυθμούς, ακόμη και αν τα επιτόκια παραμείνουν στα επίπεδά τους κατά τη διάρκεια ολόκληρου του επόμενου έτους.
Ο Κάρνεϊ είχε πει τότε πως η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει στην αυξήση όταν θα είναι ο σωστός χρόνος.
Πριν από αυτό, ο διοικητής είχε αναφέρει πως περισσότερη προσοχή θα δοθεί στην απόφαση προς το τέλος αυτού του έτους. Ωστόσο αυτό ήταν πριν την όξυνση της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.