Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάρνεϊ: Ψάχνει τον «κατάλληλο χρόνο» για την αύξηση των επιτοκίων

Η Τράπεζα της Αγγλίας εξέπληξε τους επενδυτές τον Νοέμβριο, αφού δεν έδωσε ενδείξεις πως ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια. Ο Μαρκ Κάρνεϊ ήταν χθες ασαφής για ακόμη μία φορά, αναφέροντας πως ψάχνει το «κατάλληλο χρόνο».

Κάρνεϊ: Ψάχνει τον «κατάλληλο χρόνο» για την αύξηση των επιτοκίων

Ασαφής για ακόμη μια φορά ήταν χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων στη Βρετανία, σύμφωνα με το Reuters.

«Το ερώτημα στο μυαλό μου είναι πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για να αυξηθούν τα επιτόκια, και αυτό συνάδει με τη δύναμη της εγχώριας οικονομίας», τόνισε ο Κάρνεϊ απευθυνόμενος στα μέλη του Βρετανικού κοινοβουλίου.

Η τράπεζα εξέπληξε πολλούς επενδυτές νωρίτερα αυτό το μήνα όταν δεν έδωσε ενδείξεις πως ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια, αναφέροντας πως ο χαμηλός πληθωρισμός της Βρετανίας θα σημειώσει άνοδο με αργούς ρυθμούς, ακόμη και αν τα επιτόκια παραμείνουν στα επίπεδά τους κατά τη διάρκεια ολόκληρου του επόμενου έτους.

Ο Κάρνεϊ είχε πει τότε πως η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει στην αυξήση όταν θα είναι ο σωστός χρόνος.

Πριν από αυτό, ο διοικητής είχε αναφέρει πως περισσότερη προσοχή θα δοθεί στην απόφαση προς το τέλος αυτού του έτους. Ωστόσο αυτό ήταν πριν την όξυνση της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο