Η Toyota ανακαλεί 1,6 εκατ. οχήματα λόγω τραυματισμού επιβάτη

Σε δεύτερη ανάκληση για τον ίδιο λόγο προχωρά η εταιρία, έπειτα από τραυματισμό επιβάτη αυτοκινήτου της Nissan. Η ανάκληση πλήττει την εταιρία Takata, της οποίας οι αερόσακοι έχουν σκοτώσει οκτώ ανθρώπους και έχουν τραυματίσει σχεδόν 100.

Η Toyota ανακαλεί 1,6 εκατ. οχήματα λόγω τραυματισμού επιβάτη

Ανακαλεί ακόμη 1,6 εκατ. οχήματα η Toyota στην Ιαπωνία λόγω των αερόσακων της εταιρίας Takata, αφού ένα ανταλλακτικό που είχε θεωρηθεί ασφαλές τραυμάτισε επιβάτη ενός αυτοκινήτου της Nissan τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα αυτοκίνητα Vitz και 21 ακόμη μοντέλα πρόκειται να ανακληθούν για δεύτερη φορά, αφού μια πρώτη ανάκληση είχε βασιστεί στην υποψία πως οι αντιπροσωπείες είχαν ανακαλύψει διαρροές αέρα στους αερόσακους. Αν και τα εξαρτήματα θεωρήθηκαν ασφαλή, μετά τον τραυματισμό ενός επιβάτη από αερόσακο που έσκασε, η εταιρία προχωρά στη δεύτερη ανάκληση.

Το εν λόγω περιστατικό και οι ανακλήσεις από τις δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας βαθαίνουν την κρίση για την Takata που ήδη περιλάμβανε σχεδόν 100 τραυματισμούς και την ανάκληση 19 εκατ. οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντίστοιχες εκρήξεις αερόσακων έχουν σκοτώσει οκτώ οδηγούς αυτοκινήτων της Honda.

Η Toyota είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο την ανάκληση περίπου 12 εκατ. οχημάτων παγκοσμίως λόγω των αερόσακων της Takata. Σύμφωνα με την αρμόδια αμερικανική αρχή, από τους 98 τραυματισμούς στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του περασμένου μήνα, οι πέντε έλαβαν χώρα σε οχήματα της Toyota.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v