Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jordan (SNB): Το ελβετικό φράγκο παραμένει υπερτιμημένο

Την ετοιμότητα της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Thomas Jordan. Τα αρνητικά επιτόκια είχαν καλά αποτελέσματα, τόνισε ο ίδιος.

Jordan (SNB): Το ελβετικό φράγκο παραμένει υπερτιμημένο

Το ελβετικό φράγκο παραμένει υπερτιμημένο δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας (SNB), Thomas Jordan, επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα της τράπεζας να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος αν το κρίνει απαραίτητο.

«Το φράγκο παραμένει ξεκάθαρα υπερτιμημένο. Είναι μια σημαντική παρατήρηση. Το ευρώ υποτιμήθηκε εξαιτίας των αλλαγών στην ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική» υποστήριξε ο κ. Jordan.

Σε δηλώσεις του στην ελβετική εφημερίδα Handelszeitung, o ίδιος απέρριψε ότι υπάρχει όριο 800 δισ. ελβετικών φράγκων στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας. «Αν είμαστε βέβαιοι ότι οι παρεμβάσεις θα έχουν όφελος, τότε είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τον ισολογισμό μας ανάλογα» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το MNI, ο κ. Jordan υποστήριξε ότι τα αρνητικά επιτόκια «έχουν αποδειχθεί πολύ καλά» για την Ελβετία.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Vitor Constancio σημείωσε πως περιπτώσεις όπως της Ελβετίας δείχνουν ότι οι αγορές μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά σε περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v