Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβραδύνθηκε η ισπανική οικονομία το γ' τρίμηνο

Η αυξημένη απασχόληση, οι χαμηλές τιμές στην ενέργεια, οι φοροελαφρύνσεις και οι ευκολότερες συνθήκες χρηματοδότησης έχουν τονώσει την αγοραστική δύναμη στη χώρα, ενόψει των γενικών εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου.

Επιβραδύνθηκε η ισπανική οικονομία το γ τρίμηνο

Επιβραδύνθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο η ισπανική οικονομία, καταδεικνύοντας πως η ανάκαμψη μπορεί να ήρθε ενόψει των γενικών εκλογών του επόμενου μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ανάπτυξη στις εισαγωγές επιταχύνθηκε σε 4% από 1,6% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ αυξήθηκε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν κατά 0,8%, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία με έδρα τη Μαδρίτη.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,8% στο τρίμηνο, ενώ η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 1%.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ισπανική οικονομία είναι ανάμεσα στις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες της ευρωζώνης φέτος, αφού η απασχόληση που αυξάνεται και οι τιμές στην ενέργεια που μειώνονται σε συνδυασμό με τις φοροελαφρύνσεις και τις ευκολότερες συνθήκες για χρηματοδότηση, τονώνουν την αγοραστική δύναμη.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι προέβλεψε ενόψει των γενικών εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου πως η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,3% φέτος και 3% το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v