Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 60 εκατ. η αξία του μεγαλύτερου διαμαντιού του αιώνα!

Οι προηγούμενες εκτιμήσεις είναι πολύ χαμηλές, τονίζει η εταιρία που ανακάλυψε το διαμάντι την προηγούμενη εβδομάδα. Ο διευθύνων σύμβουλος εξηγεί πως ρόλο παίζουν το μέγεθος του τελικού γυαλισμένου διαμαντιού και το ιστορικό πλαίσιο.

Πάνω από 60 εκατ. η αξία του μεγαλύτερου διαμαντιού του αιώνα!

Περισσότερα από 60 εκατ. δολάρια θέλει η εταιρία που «ξέθαψε» το μεγαλύτερο διαμάντι των τελευταίων 100 ετών για το πολύτιμο πετράδι 1.111 καρατίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Lucara Diamond, William Lamb, τόνισε πως η αξία του διαμαντιού είναι «υψηλότερη από τις τρέχουσες εκτιμήσεις που έχουν κάνει κάποιοι, οι οποίες είναι χαμηλότερες από 60 εκατ.»

«Πολλοί θα χρησιμοποιήσουν τα 60.000 δολάρια το καράτι ως βάση», υποστήριξε ο CEO, συμπληρώνοντας πως «πέρα απ' αυτό, πρέπει να κοιτάξετε το μέγεθος του τελικού γυαλισμένου διαμαντιού καθώς και το ιστορικό πλαίσιο. Και αυτό θα παίξει ρόλο».

Η ανακάλυψη που ανακοινώθηκε πριν από μία εβδομάδα συντάραξε την αξίας 80 εκατ. δολαρίων βιομηχανία διαμαντιών, αφού ο πολύτιμος λίθος –ελάχιστα μικρότερος από ένα μπαλάκι του τένις- είναι ο μεγαλύτερος που έχει βρεθεί μετά το διαμάντι Cullinan που ανακαλύφθηκε το 1905 και ήταν 3.106 καρατίων. Το τελευταίο κόπηκε σε κομμάτια που έχουν τοποθετηθεί ως σετ στα βρετανικά στέμματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v