Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο 72 εκατ. στερλινών για τη Barclays

Η αρμόδια αρχή τονίζει πως η τράπεζα προχώρησε σε συναλλαγή με τρόπους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικονομικό έγκλημα. Επισημαίνει πως η Barclays αγνόησε τις ίδιες τις διαδικασίες της που αποσκοπούν στην προστασία από αυτό τον κίνδυνο.

Πρόστιμο 72 εκατ. στερλινών για τη Barclays

Πρόστιμο 72 εκατ. στερλινών επέβαλε στη Barclays η αρμόδια βρετανική ρυθμιστική αρχή, ισχυριζόμενη πως η τράπεζα εργάστηκε με «πελάτες εξαιρετικά υψηλής αξίας» με τρόπο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομικό έγκλημα.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Βρετανική Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς (Financial Conduct Authority - FCA) τόνισε πως η τράπεζα που έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς αξίας 37,6 δισ. στερλινών έφτασε σε «απαράδεκτα σημεία ώστε να εξυπηρετήσει τους πελάτες». Η παρατήρηση σχετίζεται με μια συναλλαγή 1,88 δισ. στερλινών που διεξήγαγε η Barclays το 2011 και 2012, εκ μέρους πλούσιων πελατών της. Η εν λόγω συναλλαγή ήταν η μεγαλύτερη του είδους της, που εκτέλεσε η τράπεζα για μεμονωμένα άτομα.

«Η Barclays αγνόησε την ίδια τη διαδικασία της που σχεδιάστηκε για την προστασία από τον κίνδυνο οικονομικών εγκλημάτων και παρέβλεψε τα προφανή επίμαχα σημεία ώστε να κερδίσει νέες επιχειρήσεις και να παράγει σημαντικά έσοδα. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», ανέφερε ο Mark Steward της FCA, η οποία δεν έχει ποτέ ξανά στο παρελθόν επιβάλει τόσο μεγάλο πρόστιμο.

«Οι εταιρίες θα λογοδοτήσουν αν δεν καταφέρουν να ελαχιστοποιήσουν κατάλληλα τους κινδύνους οικονομικού εγκλήματος και γι' αυτό το λόγο η FCA έχει απαιτήσει από τη Barclays να ξεφορτωθεί τα έσοδά της από αυτή τη συναλλαγή», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v