Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Αυτές είναι οι χώρες που κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή

Η υπερθέρμανση του πλανήτη αναμένεται να πλήξει την πιστοληπτική ικανότητα χωρών που είναι ευάλωτες σε φυσικές καταστροφές, όπως τροπικοί κυκλώνες και πλημμύρες. Η βαθμολογία τους μπορεί να πέσει μέχρι και δύο μονάδες.

S&P: Αυτές είναι οι χώρες που κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή

Η πιστοληπτική ικανότητα των χωρών της Καραϊβικής και της βορειοανατολικής Ασίας κινδυνεύει περισσότερο από τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ο οίκος Standard & Poor's την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το CNBC, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα επιδεινώσει το πλήγμα στην πιστοληπτική ικανότητα των κρατών αυτών, κυρίως λόγω των σοβαρότερων φυσικών καταστροφών, βάσει υπολογισμών του S&P. Πιο ευάλωτες φαίνεται πως είναι χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η οποία θα δει μείωση στη βαθμολογία της μέχρι και δύο μονάδες.

«Οι προσομοιώσεις μας καταδεικνύουν πως φυσικοί κίνδυνοι που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή μπορεί να πλήξουν τις βαθμολογίες των κρατών», τόνισε σε έκθεσή του ο Marko Mrsnik, αναλυτής του οίκου.

«Σε όρους μέσης επίδρασης της κλιματικής αλλαγής, οι προσομοιώσεις δείχνουν πως τροπικοί κυκλώνες και σχετικές αυξήσεις σε καταιγίδες θα είναι πιο καταστροφικές από τις πλημμύρες, καθώς η θερμοκρασία της Γης ανεβαίνει. Από γεωγραφική άποψη, οι βαθμολογίες στην Καραϊβική και τη βορειοανατολική Ασία φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο S&P, οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν τροπικούς κυκλώνες στις Μπαχάμες, στα Μπαρμπέιντος, στη Δομινικανή Δημοκρατία, στην Τζαμάικα και στο Βιετνάμ, καθώς και πλημμύρες στην Ταϊλάνδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v