Mobius: Πέφτει η ζήτηση για χάλυβα στην Κίνα

Ο επενδυτής είναι αισιόδοξος για τη μακροπρόθεσμη κινεζική κατανάλωση ενέργειας και μετάλλων, ωστόσο τονίζει πως η μειωμένη ζήτηση θα πλήξει τους παραγωγούς εμπορευμάτων. Εφιστά την προσοχή στη ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος.

Mobius: Πέφτει η ζήτηση για χάλυβα στην Κίνα

Για χειρότερη από το αναμενόμενο επιβράδυνση στην κινεζική παραγωγή χάλυβα προειδοποίησε ο βετεράνος επενδυτής στις αναδυόμενες αγορές, Mark Mobius, τονίζοντας τους κινδύνους που ενέχει αυτό για την οικονομία της χώρας και τις απώλειες που μπορεί να υποστεί ο κλάδος.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο Mobius επεσήμανε πως αν και είναι αισιόδοξος για τη μακροπρόθεσμη κατανάλωση ενέργειας και μετάλλων στη χώρα, αναγνωρίζει πως η ζήτηση μπορεί να απογοητεύσει «προηγούμενες προσδοκίες» διάφορων εταιριών που παράγουν εμπορεύματα, οι οποίες μπορεί να έχουν «υπερτιμήσει την ανάπτυξη της ζήτησης από την Κίνα και άλλα μέρη του κόσμου».

«Η ζήτηση για σιδηρομετάλλευμα είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Κίνα, η οποία κατέχει το 50% του παγκόσμιου μεριδίου της παραγωγής ακατέργαστου χάλυβα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Mobius.

«Φυσικά αναμένουμε πως αυτό το μερίδιο μπορεί να μειωθεί καθώς η οικονομία της Κίνας προσανατολίζεται περισσότερο στην κατανάλωση και εξαρτάται λιγότερο από την υποδομή για ανάπτυξη, τη στιγμή που άλλες χώρες όπως η Ινδία μπαίνουν σε μία περίοδο υψηλής υποδομής για ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Ο επενδυτής τόνισε πως βλέπει ανάπτυξη στην κινεζική κατανάλωση προϊόντων όπως τα καλλυντικά, επισημαίνοντας πως οι ετήσιες πωλήσεις προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας αυξάνουν την ανάπτυξη στις πωλήσεις καλλυντικών παγκοσμίως. Όπως προέβλεψε, αυτό θα τραβήξει μπροστά την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v